Kuljettajaa avustavat järjestelmät (ADAS)

25,00  (ei sis. alv.)

OPISKELIJAJÄSENET
20,91  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
25,00  (ei sis. alv.)

UUTUUS! Ilmestynyt 12/2019

Kirja soveltuu hyvin sekä opiskelijoille että opettajille. Lisäksi kirjasta hyötyvät niin mekaanikot kuin korjaamoiden omistajat ja ylipäätänsä kaikki ajoneuvotekniikasta kiinnostuneet!

Erikoishinta SATL:n opiskelijajäsenille! Kirjaudu jäsennumerollasi sisään!

Hintaan lisätään alv 10%, jolloin normaali hinta on 27,50 € ja opiskelijahinta 23,00 €. Nämä ovat myös alimmat viimeisen 30 päivän aikana markkinoidut hinnat.

Tuotetunnus (SKU): F55

Kategoriat

Kuljettajaa avustavat järjestelmät (ADAS) – toiminta, tarkastus, kalibrointi

Yhä useammin kuljettajaa avustavat järjestelmät (ADAS) ovat löytämässä tiensä nykyaikaisiin ajoneuvoihin. Järjestelmät ovat varmistamassa turvallisuutta ja lisäämässä mukavuutta, mutta tarjoavat myös lisätöitä ajoneuvokorjaamoille. Järjestelmien anturitoiminnasta vastaavat erityistunnistimet, jotka on säädettävä uudelleen esimerkiksi tuulilasin vaihdon tai vauriokorjauksen jälkeen, jotta niiden toiminta vastaisi järjestelmän edellytyksiä. Pienikin muutos säädöissä voi aiheuttaa virhetoiminnon tai laitteiston poiskytkeytymisen. Tarvitaan teknistä asiantuntemusta, toimivia testauslaitteistoja ja asianmukaisia diagnoosiohjelmistoja. Jokainen ajoneuvovalmistaja toimittaa omat yksilölliset testaus- ja säätöohjeet, mikä vaikeuttaa työskentelyä ja nostaa kustannuksia erilaisten testausvälineiden hankinnan muodossa. Kirjan kirjoittaja Manfred Rudhart esittelee kattavan yleiskatsauksen kuljettajaa avustavien järjestelmien toiminnasta. Kirja käsittelee yksityiskohtaisesti laitteistojen toimintoja ja yksittäisiä tunnistintyyppejä. Kirjassa kuvaillaan erilaisia esimerkkejä kuljettajan avustusjärjestelmien huoltamisesta ja diagnosoinnista sekä erilaisten tunnistimien säädöistä. Rudhart antaa vinkkejä ja ohjeita sekä tuo esiin korjaamoiden kannalta ongelmallisia alueita. Kirja päätetään luvuilla, jotka koskevat oikeudellisia kehyksiä ja tulevaa kehitystä kohti lähestyvää autonomista ajamista.

Kirjoittaja

Manfred Rudhart on koulutukseltaan ajoneuvomekaanikko, valtion sertifioima koneenrakennusteknikko ja tekninen johtaja (IHK). Rudhart on tehnyt ajoneuvotekniikan parissa töitä useita vuosia. Rudhart on muun muassa soveltanut asiantuntemustaan erään johtavan, kansainvälisen autokorjaamolaitteiden ja testaustekniikan valmistajan palveluksessa. Hän on työskennellyt myös useissa kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä kehittääkseen edelleen nykyaikaisten ajoneuvojen testausmenetelmiä. Keväällä 2016 Rudhart perusti yhdessä RMI-TEC:n kanssa oman yrityksen. Yksi toiminnan aihealue on alan yritysten konsultointi valaistuksen ja kuljettajan avustusjärjestelmien testaamisessa, kalibroinnissa ja säätämisessä.

Tiedot

  • ISBN: 978-951-915-551-7
  • Sivumäärä: 48
  • Sidosasu: Pehmeäkantinen
  • Julkaisupäivämäärä: 12/2/2019
  • Kustantaja: Suomen Autoteknillinen Liitto ry
  • Kirjailija: Manfred Rudhart, kääntäjä Juha Kiiskinen

Tutustu kirjaan

Sisällysluettelo ja alkusanat Lukunäyte