Modernit valaistusjärjestelmät

25,00  (ei sis. alv.)

OPISKELIJAJÄSENET
20,91  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
25,00  (ei sis. alv.)

UUTUUS! Ilmestynyt 9/2019

Kirja soveltuu hyvin sekä opiskelijoille että opettajille. Lisäksi kirjasta hyötyvät niin mekaanikot kuin korjaamoiden omistajat ja ylipäätänsä kaikki ajoneuvotekniikasta kiinnostuneet!

Erikoishinta SATL:n opiskelijajäsenille! Kirjaudu jäsennumerollasi sisään!

Hintaan lisätään alv 10%, jolloin normaali hinta on 27,50 € ja opiskelijahinta 23,00 €. Nämä ovat myös alimmat viimeisen 30 päivän aikana markkinoidut hinnat.

Tuotetunnus (SKU): F52

Kategoriat

Modernit valaistusjärjestelmät – Komponentit, tekniikka, huolto

Kirjassa esitellään kaikin puolin kattavasti menneiden ja nykyaikaisten ajoneuvojen valotekniikkaa. Historian kautta valonheitintekniikassa jouhevasti siirrytään nykyaikaan. Ajovalojen lisäksi käsitellään myös merkinantovalaistusta ja esitellään erilaisia valonlähteitä, joita myös polttimoiksi tai lampuiksi kutsutaan. Myös kaikista uusinta valotekniikkaa käydään läpi. Tästä esimerkkinä yleistyvä LED/Matrix-tekniikka, laser- ja pikselivalot sekä ajoneuvon maantieteelliseen sijaintiin perustuva valojen ohjaustekniikka. Ajoneuvon takavaloissa on alkanut yleistyä muun muassa hidastuvuudesta riippuva jarruvalojen kirkkaus. Lisäksi kirjassa käsitellään lamppujen energiankulutusta, jossa tullaan siihen päätelmään, että ajoneuvon generaattorilla tuotettu sähkö on varsin arvokasta. Valaistustekniikan lisäksi myös ajovalojen suuntauksen tarkastus ja säätö on muuttuvien töiden listalla. Ammattimaisen toimijan kannalta on tärkeää tietää, minkälaisia työvälineitä tarvitaan ja onko ikivanhalla valojen suuntauksen tarkastuslaitteella enää käyttöä nykymaailmassa, ja miksi korjaamoilla diagnoositesteriä yhä useammin tarvitaan myös valoihin liittyvissä töissä. Kirjassa on runsaasti käytännön neuvoja ja ohjeita esimerkiksi lamppujen vaihtoa ja valojen suuntauksen tarkastamista ja säätöä varten. Lopuksi käydään läpi ajoneuvojen valaistukseen liittyvää lainsäädäntöä sekä tärkeimpien valoteknisten termien ja yksiköiden sisältöä.

Kirjoittaja

Fritz Lorekilla on yli 25 vuoden kokemus moottori- ja liikennetoimittajan töistä, joissa hän nimenomaan on keskittynyt mobiiliin valo- ja valaistustekniikkaan. Raporteissaan ja teksteissään hän on usein tuonut julki muun muassa heikkolaatuisten ajoneuvolamppujen ja ei-hyväksyttyjen valaisimien huonoja puolia ja miksi niitä kannattaa välttää. Lisäksi Lorek on ollut huolissaan korjaamoiden riittävästä ja ajantasaisesta osaamisesta, sillä loppujen lopuksi myös valotekniikka on samanlaisessa muutostilassa kuin ajoneuvoteknologia yleensäkin.

Tiedot

  • ISBN: 978-951-915-550-0
  • Sivumäärä: 55
  • Sidosasu: Pehmeäkantinen
  • Julkaisupäivämäärä: 9/26/2019
  • Kustantaja: Suomen Autoteknillinen Liitto ry
  • Kirjailija: Fritz Lorek, kääntäjä Juha Kiiskinen

Tutustu kirjaan

Sisällysluettelo ja alkusanat Lukunäyte