Aja taloudellisesti, Markku Ikonen

17,27  (ei sis. alv.)

OPISKELIJAJÄSENET
15,00  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
17,27  (ei sis. alv.)

Ajoneuvon, kuljettajan ja olosuhteiden vaikutus polttoaineenkulutukseen. Liikenteen energiankäytön tehostaminen on tarpeen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, öljyriippuvuuden vähentämiseksi sekä myös taloudellisista syistä.

SATL:n opiskelijoille erikoishinta! Kirjaudu jäsentunnuksillasi sisään!

Hintaan lisätään alv 10%

22 varastossa

Tuotetunnus (SKU): F42

Kategoriat

Liikenteen energiankäytön tehostaminen on tarpeen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, öljyriippuvuuden vähentämiseksi sekä myös taloudellisista syistä. Uudet autot ovat entistä taloudellisempia, mutta säästötalkoissa autonvalmistajien lisäksi myös kuljettajilla on oma vastuunsa.

Taitavalla ajotavalla voidaan polttoaineenkulutusta vähentää keskimäärin 20 % matka-ajan silti merkittävästi lisääntymättä. Taloudellinen ajaminen ei vaadi suuria ponnisteluja. Perustiedot ovat tarpeen, mutta ennen kaikkea tarvitaan sen tiedostamista, että kuljettaja voi vaikuttaa polttoaineenkulutukseen merkittävästi. Tärkeää on myös asennoitua omaan ajotapaan terveen kriittisesti.

Tässä teoksessa valotetaan polttoaineenkulutukseen vaikuttavia tekijöitäja niiden merkitystä eri ajotilanteissa auton, kuljettajan sekä olosuhteiden kannalta. Erityisesti keskitytään kuljettajan vaikutusmahdollisuuksiin. Ajotapaohjeistusten tukena on esimerkkilaskelmia, jotka konkretisoivat tehtyjä päätelmiä.

Aja taloudellisesti soveltuu autoalan kouluttajille, opiskelijoille sekä alalla muutoin toimiville, mutta avaa näkökulmia myös kenelle tahansa autonkäyttäjälle. Tärkeimmät eri aihealueisiin liittyvät säästövinkit on koottu erillisiin faktalaatikoihin kirjan käytön helpottamiseksi.

Tiedot

  • ISBN: 978-952-216-392-9
  • Sivumäärä: 191
  • Sidosasu: Pehmeäkantinen
  • Julkaisupäivämäärä: 11/30/2012
  • Kustantaja: Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja
  • Kirjoittaja: Markku Ikonen