Nykyaikaiset nelivetojärjestelmät: tekniikka, komponentit, sähkökäytöt

30,00  (ei sis. alv.)

OPISKELIJAJÄSENET
24,54  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
30,00  (ei sis. alv.)

Tuotetunnus (SKU): F62

Kategoriat

Uutuuskirja, jonka suomennettu versio julkistettiin SATL-webinaarissa 19.1.2021. Tallenne  on nähtävissä TÄSTÄ.

Florian Drechslerin kirjoittama ammattikirja “Nykyaikaiset nelivetojärjestelmät” käsittelee ajankohtaista nelipyörävetoteknologiaa laajasti niin teoriassa kuin käytännössäkin. Drechsler tuo esille voimansiirron perustoiminnot ja ajamiseen liittyvän fysiikan, yksittäiset komponentit sekä nelivetovaihteisto- ja kytkinteknologian eri kehitysvaiheet.
Lisäksi kirjassa käydään läpi tasauspyörästöjä (kuten Torsen), niiden lukitusta sekä nelivetokytkimiä, joista esimerkkeinä visko- ja Haldex-kytkin. Lukuisiin esimerkkeihin, kuten Audin Quattro-teknologia (Ultra, Sport-tasauspyörästö), BMW:n X-Drive, Volkswagenin 4Motion ja Mercedes-Benzin 4Matic, perustuen Drechsler kuvailee erilaisia teknisiä ratkaisuja.
Lisäksi mukana on Subarun, Volvon ja kuorma-autovalmistajan MANin nelivetojärjestelmien esittelyä. Nelivetojärjestelmien teknisen luokituksen lisäksi kirjassa keskitytään systemaattisen vikadiagnoosin luomiseen. Vianetsintäsuunnitelma tukee vian paikantamista, jota kirjan laaja tukinformaatio helpottaa. Lisäksi tarkastelun alle otetaan Torque-Vectoring sekä hybridiajoneuvojen osittain sähköiset voimalinjat kuten myös nelivetotekniikalla toteutettuja sähköajoneuvoja.
Kirjan hinta 33,00 euroa (sis. alv 10 %), opiskelijahinta 27,00 € (sis. alv 10 %) + toimituskulut. Nämä ovat myös alimmat viimeisen 30 päivän aikana markkinoidut hinnat.
  • ISBN: 978-951-9155-56-2
  • Alkuperäisteos: Krafthand Medien GmbH
  • 112 sivua, kattava nelivärikuvitus
  • Koko 160 x 215 mm, pehmeäkantinen
  • Kustantaja: Suomen Autoteknillinen Liitto ry
  • Suomenkielinen käännös: Juha Kiiskinen, JK-Textservice

Tutustu sisällysluetteloon TÄSTÄ

Tutustu lukunäytteeseen TÄSTÄ