Sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähkötyöturvallisuus (2013)

7,27  (ei sis. alv.)

Ale!

NORMAALIHINTA
7,27  (ei sis. alv.)

Kirjassa luodaan katsaus sähkötekniikan perusteisiin, hybridi- ja sähköajoneuvotekniikkaan sekä sähkötyöturvallisuuteen ja alaa koskeviin säädöksiin (v. 2013). Kirja on tarkoitettu käsi- ja oppikirjaksi kaikille henkilöille, jotka työskentelevät korkeajännitteisten ajoneuvojen huollon ja korjaamisen parissa.

Tuotetunnus (SKU): F16

Kategoriat

Tässä kirjan toisessa painoksessa on otettu huomioon muutokset sähköturvallisuustutkinnossa vuonna 2013. Kirjan sisällössä mainitut sähköturvallisuuteen ja viranomaismääräyksiin liittyvät asiat ovat 1.1.2017 voimaantulleen sähköturvallisuuslain myötä vanhentuneet, mutta muuten sisältö on edelleen suurelta osin pätevää.

Teoksen laajasti päivitetty ja laajennettu versio on julkaistu keväällä 2021. Sen hinta  on 35,45 eur (alv. 0 %). Uudistettu kirja löytyy TÄÄLTÄ 
Hybridi- ja sähköajoneuvot yleistyvät, ja samalla yleistyy myös niiden huoltaminen ja korjaaminen. Nykyisissä hybridi- ja sähköajoneuvoissa on usean sadan voltin korkeajänniteakusto, joka voi aiheuttaa korjaajalle hengenvaaran sähköiskun tai valokaaren muodossa. Tämä kirja on syntynyt käytännön tarpeesta: ajoneuvovalmistajilla on laadukkaat merkkikohtaiset korjausohjeet, mutta alan yleisiä säädöksiä ja perusperiaatteita koskevaa kirjallisuutta ei aikaisemmin ollut. Ensimmäiset autoalan omaan sähköturvallisuustutkintoon pohjautuvat sähköpätevyydet on myönnetty vuonna 2013. Kirjassa luodaan katsaus sähkötekniikan perusteisiin, hybridi- ja sähköajoneuvotekniikkaan sekä sähkötyöturvallisuuteen ja alaa koskeviin säädöksiin. Kirja on tarkoitettu käsi- ja oppikirjaksi kaikille henkilöille, jotka työskentelevät korkeajännitteisten ajoneuvojen huollon ja korjaamisen parissa. Teos on laadittu olettaen, että lukijalla on jo jotain kokemusta sähkötekniikasta. Kirjassa ei esimerkiksi neuvota kädestä pitäen yleismittarin käyttöä. Sähkötekniikan peruslait käydään kirjan alkuosassa pääpiirteittäin läpi, koska niiden kertaaminen ei ole pahasta kokeneellekaan ammattilaiselle. Noin 100-sivuisen kirjan tekijä on autosähkötekniikan lehtorina työskentelevä, diplomi-insinööri Vesa Linja-aho. Kirjan ensimmäinen painos ilmestyi lokakuussa 2012 ja toinen painos ilmestyi helmikuussa 2013.

Tiedot

  • ISBN: 978-9519155272
  • Sivumäärä: 103
  • Sidosasu: Pehmeäkantinen
  • Julkaisupäivämäärä: 3/1/2013
  • Kustantaja: Autoalan Koulutuskeskus
  • Kirjailija: Vesa Linja-aho

Tutustu:

Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo 2