Korkeajänniteakun korjaaminen: 10.-11.4.2024 Vantaa (lähikoulutus)

750,00  (ei sis. alv.)

OPISKELIJAJÄSENET
570,00  (ei sis. alv.)

JÄSENET
570,00  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
750,00  (ei sis. alv.)

SATL:n jäsenille 285 €/hlö/pvä, muille 375€/hlö/pvä

Hintaan lisätään alv 24%.

Koulutus järjestetään 10.-11.4.2024 Vantaalla. Paikkana on Diagno Finland Oy tilat osoitteessa Kelatie 9 A, 2 krs, 01450 Vantaa

Ilmoittautumiset 4.4.2024 mennessä.

TAPAHTUMAN TIEDOT

10.04.2024
11.04.2024
09:00
16:00

Koulutuksen sisältö

Nopeasti kasvavassa sähkö- ja hybridiajoneuvokannassa on jatkuvasti lisääntyvä tarve korkeajänniteakkujen kunnon määritykselle ja korjaustöille. Korkeajänniteakun korjaustyö käsittää usein vianmäärityksen lisäksi akun sisäisten komponenttien vaihtotöitä. Akun sisäisiä komponentteja ovat muun muassa sulakkeet, kontaktorit, akkumoduulit, akunhallinnan ohjainlaitteet ja erilaiset tunnistimet. Yhteistä korkeajänniteakun korjaustöille on akun sisällä vaikuttava korkeajännite, sekä töissä tarvittava erityinen tarkkuus ja huolellisuus. Korjaamo vastaa myös korjatun korkeajänniteakun vaatimustenmukaisuudesta ja turvallisuudesta. Tästä syystä korjaukset tulisikin aina myös dokumentoida huolellisesti. Akuston töissä joudutaan kosketuksiin vaarallisten jännitteiden kanssa ja niiden tekeminen edellyttää aina kansallisen jännitetyökoulutuksen suorittamista. Jännitetyökoulutus tulee kerrata viiden vuoden välein ja mikäli ei kolmeen vuoteen ei ole tehnyt jännitetöitä, tulee koulutus kerrata myös ennen jännitetöiden aloittamista. Korkeajänniteakun korjaaminen -koulutus perustuu sähkötyöturvallisuus SFS 6002 -standardiin ja täyttää myös kansallisen jännitetyökoulutuksen vaatimukset.

Esitietovaatimukset:

Koulutukseen osallistujalla tulee olla hyväksytysti suoritettu Autoalan SFS 6002 -koulutus (voimassa 5 vuotta) ja ensiapukoulutus (voimassa 3 vuotta) voimassa. Lisäksi osallistujalla tulee olla koulutusta ja kokemusta sähköajoneuvojen korkeajännitejärjestelmien kanssa työskentelemisestä.

Koulutuksessa käsitellään mm.:

  • Sähkötyöturvallisuuden keskeiset säädökset ja standardit sekä niiden toteuttaminen autokorjaamolla
  • Jännitetyön määritelmät
  • Jännitetyön tekemisen edellytykset
  • Jännitetöiden tekeminen ja niissä käytettävät työohjeet
  • Ajoneuvojen akkutekniikkaa
  • Akun ikääntyminen ja siihen vaikuttavat tekijät
  • Akkuturvallisuus
  • Ajoneuvon korkeajänniteakun rakenne ja komponentit
  • Korkeajänniteakun vianmääritys ja korjaaminen.
Oikeudet kurssien päiviin tai paikkoihin tuleviin muutoksiin pidetään. Koulutuksen toteuttaa Diagno Finland Oy. Koulutuksiin ilmoittautuminen on sitova. Voit perua osallistumisesi veloituksetta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi, tee se sähköpostilla satl@satl.fi. Tämän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Estyneen osallistujan tilalle voidaan ilman lisäkustannuksia vaihtaa toinen henkilö samasta yrityksestä.