SATL Automotive Aftersales Summit 2020: videotallenteet

149,00  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
149,00  (ei sis. alv.)

Kun olet hankkinut tallennemateriaalin, se on nähtävissä SATL-sivuston ylälaidassa “Omat kurssit” -valikossa. Käyttö vaatii sisäänkirjautumisen.

Hintaan lisätään alv. 24%.

26.11.2020 järjestetyn tilaisuuden tallenteet ovat saatavilla. Voit tutustua sisältöön rauhassa yksi osio kerrallaan. Tallenteet tulevat portaalissamme nähtäviksi “Omat kurssit” -osioon, ja niihin voi vapaasti palata myöhemminkin.

Aineisto koostuu kymmenestä erillisestä osiosta, joiden yhteispituus on noin 6h 15 min.

Sisältö:

  1. Avauspuheenvuorot, Suomen Autoteknillinen Liitto ry
  2. Asiakkaana autokorjaamolla: mitä odotan? Jonne Luomala, Kivenlahden Taksit Oy. Auton omistaja tai haltija on asiakas, ei auto. Nopeat vastaukset, toimivat nettijärjestelmät, kerralla kuntoon… mitä muuta kuluttaja toivoo vuonna 2020?
  3. Positiiviset esimerkit vuoden 2020 tuomista liiketoimintamuutoksista: Ilkka Kariste, Autohuolto Kariste Ky. Uudet haasteet toivat mukanaan positiivisen kehitysaallon.
  4. Uudet älyratkaisut autokorjaamotoiminnassa: Ilmo Lounasmaa, Delta Sygni Labs. POINTR-sovellus: AR- ja älylasit aktiivikäytössä.
  5. AS-sektorin modernit sähköiset palvelujärjestelmät: Tero Kaskenviita, Enerius Software Oy. Mobiilisovellusten todetut hyödyt autokorjaamoille ja digitaalisten palveluiden tulevaisuus.
  6. SATL-Jälkimarkkinabarometri 2020: Jari Suhonen, Promira Group Oy. Laaja-alaisen haastattelututkimuksen tulokset.
  7. 3D-tulostuksella erikoisosa päivässä: Jari-Matti Latvala, JML-Sports Oy. Visiot tiettyjen varaosien tulostamisesta alkavat realisoitua.
  8. Korjaamon latausjärjestelmät: oikea mitoitus ei yliammu: Juuso Pahlsten, Kaha Oy. Ladattavien autojen määrä kasvaa – virran vastaanottokyvyissä on paljon eroja. Tulevaisuuden latauskaluston järkevä ennustaminen ei ole arpapeliä.
  9. Omamekaanikon näkökulma: ”Toimenkuvani tänään ja lähitulevaisuudessa”: Oskari Mäkinen (Volvo Car Finland Oy), Ville Salo (Bilia, Olari). Osaamisalueet muuttuvat ja henkilöstön erikoistumista vaaditaan yhä enemmän. Volvon vastaus tähän on VPS (Volvo Personal Service).
  10. Yhteenveto päivästä, Suomen Autoteknillinen Liitto ry