Ilmastointikoulutus ja pätevyyskoe (Tukes), Espoo

225,00 310,00  (ei sis. alv.)

NORMAALIHINTA
225,00  (ei sis. alv.)

Ajoneuvoilmastoinnin huolto ja korjaus on luvanvaraista toimintaa. Huoltoa ja korjausta suorittavan tulee suorittaa pätevyyden osoittamiseksi koe. Pätevyyskoe suoritetaan tämän kurssin päätteeksi. Sen lisäksi yrityksellä tulee olla vastuuhenkilö ja yrityksen tulee tehdä toimintailmoitus Tukesille. Myös hakuprosessi käydään kurssilla läpi.

Hintaan lisätään alv 24%

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa

Kategoriat

TAPAHTUMAN TIEDOT

31.10.2019
08:30
16:00

Koulutuksen sisältö

Perehdytään ilmastointihuollon tekemiseen liittyviin määräyksiin sekä vastuuhenkilölle ja huoltohenkilöstölle asetettuihin vaatimuksiin. Käydään läpi erityyppisten ilmastointijärjestelmien toiminta ja rakenne. Tutustutaan ajoneuvojen ilmastointi-järjestelmissä käytettäviin kylmäaineisiin ja öljyihin sekä niiden turvalliseen ja ympäristöystävälliseen käsittelyyn. Kurssilla käytetään ilmastoinnin huoltolaittetta huoltolaitteen kylmäainesisäsäiliön täyttämiseen ja ilmastointihuollon suorittamiseen. Kurssin päätteeksi suoritetaan koe, jonka hyväksytysti suorittaneet ovat oikeutettuja hakemaan pätevyystodistusta Tukesilta. Kurssin sisältöön voi tutustua osallistujille ennakkoon jaettavan kurssimateriaalin avulla. Koulutuksen sisältö mm.
  • Ajoneuvoissa käytettävien fluorattujen kasvihuonekaasujen käyttö, ominaisuudet ja ympäristövaikutukset sekä niitä koskevat säännökset.
  • Valtioneuvoston asetuksen 766/2016, asetuksen (EU) N:o 517/2014 ja direktiivin 2006/40/EY sisältö.
  • Vastuuhenkilölle ja huoltohenkilöstölle asetetut vaatimukset.
  • Ajoneuvoissa käytettävät ilmastointijärjestelmät ja niiden toiminta.
  • Ilmastointijärjestelmään kuuluvat komponentit.
  • Ilmastoinnin huoltolaitteen liittäminen ja irrottaminen eri tyyppisiin ajoneuvo- ja työkoneilmastointeihin.
  • Ilmastoinnin huoltolaitteen käyttö talteenotossa, alipaineistuksessa, tiiveystestissä, öljyn ja väriaineen lisäyksessä sekä kylmäaineen lisäyksessä.
Kouluttajana toimii Ari Katila, Diagno Finland Oy.

SATL:n jäsen?

Olen SATL:n jäsen, En ole SATL:n jäsen